terug

Advocaat eist bij Hof vervolging Mosterd

ARNHEM – De advocaat van Manou, de loverboy in de boeken van Maria Mosterd, eist bij het gerechtshof in Arnhem dat het Openbaar Ministerie over gaat tot vervolging van vier personen wegens smaad, laster en belediging. Het gaat om Maria zelf, haar moeder, de uitgever van haar boeken en de man die haar boek wil verfilmen. Deze opmerkelijke stap is vrijdagmiddag officieel gezet.

Manou zegt dat hij geen loverboy is en ook niets te maken heeft met drugs en wapenhandel. Maria noemde in haar boeken nooit zijn ware naam, maar aan de vooravond van een tv-interview met Manou deed dat ze dat wel in een filmpje op YouTube. Dat was voor de man aanleiding aangifte te doen.

Het OM besloot na onderzoek af te zien van strafvervolging, onder meer omdat niet te achterhalen zou zijn wie verantwoordelijk is voor het plaatsen van het filmpje op internet.

De advocaat van de man, Esther Vroegh uit Haarlem, vindt dat er gebrekkig onderzoek is gedaan. Het filmpje is overigens nog steeds op internet te vinden en is inmiddels ruim 100.000 keer bekeken.