terug

Eindhovense heeft spijt van aangifte

DEN BOSCH – De ex-vrouw van een 42-jarige Eindhovenaar heeft spijt als haren op haar hoofd dat zij de politie inschakelde toen hij de gaspitten in hun woning opendraaide. Dinsdag stond hij als gevolg van haar aangifte voor de rechter.

De officier van justitie eiste een jaar gevangenisstraf en vroeg bovendien om tbs met dwangverpleging, terwijl de vrouw haar man terug wil.

De Eindhovenaar wordt ervan beschuldigd tot twee keer toe de gaspitten in zijn woning te hebben opengedraaid. De tweede keer gebeurde dat ‘s nachts terwijl zijn vrouw en hun drie jonge kinderen in de woning lagen te slapen. Tot een explosie kwam het niet omdat zijn vrouw wakker werd en de pitten uitdraaide. De verdachte bekende bij de rechtercommissaris zijn schuld, maar trok die later in.

De man zou tot zijn daad zijn gekomen uit angst dat zijn vrouw hem in de steek zou laten. “We gaan allemaal dood, of we blijven bij elkaar”, zou hij uitgeroepen hebben. De man is verslaafd aan alcohol en drugs en zijn vrouw wilde hem alleen weer in de woning toelaten als hij zich zou laten behandelen.

Advocaat E. Vroegh gaat ervan uit dat zijn vrouw hem een lesje wilde leren. Het tot twee keer opendraaien van de gaspitten in de goed geventileerde woning heeft “geen enkel gevaar opgeleverd voor wie dan ook”, zei zij.

Naast de vraag of de man gevangenisstraf moet krijgen, draaide het vooral om de vraag of de verdachte gezien het mogelijke gevaar op herhaling, onder dwang verpleegd moeten worden in een tbs-kliniek. De officier van justitie dacht daarbij niet alleen aan het gevaar voor de vrouw en de kinderen van de man, maar ook aan de buren van het paar.

Bron: Eindhovens Dagblad 2011