terug

Familie Willeke Dost eist uitleg justitie

Bron: De Telegraaf

door Jolande van der Graaf

KOEKANGE, donderdag 11 november

Familie van het vermoedelijk vermoorde meisje Willeke Dost (15) wil van het openbaar ministerie horen hoe het strafrechtelijk onderzoek verloopt tegen de toenmalige pleegmoeder en een van de pleegbroers van de in 1992 verdwenen tiener.

“De hoogste tijd dat het OM inlichtingen over de voortgang gaat geven”, vinden advocaten Esther Vroegh en Richard van der Weide die tantes van het meisje bijstaan. “In het kader van een nieuwe wet die de positie van slachtoffers in strafprocessen versterkt, hebben we tevens relevante stukken en onderzoeksresultaten bij justitie opgeëist. Verder dient het OM aan te geven op welke plekken naar Willeke’s stoffelijke resten is gezocht. Ook zou onderhand bekend moeten zijn of de pleegmoeder en haar zoon nog vervolgd worden of dat de zaak wordt geseponeerd.”

Herna en Bart M. zaten in juni kort vast op verdenking van betrokkenheid bij de verdwijning. In en rond de boerderij van M. zocht de politie vergeefs naar menselijke resten. Familieleden van Willeke menen dat dit allesbehalve grondig gebeurde. Afgelopen week doorzochten zij zelf een nabijgelegen bosperceeltje dat volgens de politie geheel was uitgekamd, maar waar nog allerlei voorwerpen als kledingstukken in de grond bleken te liggen.

Willeke verdween in januari 1992 onder verdachte omstandigheden. Er kwam pas een politieonderzoek toen De Telegraaf vorig jaar berichtte dat het meisje destijds moet zijn vermoord.