terug

Schadevergoeding vrijspraak oud en nieuw Veen

Man uit Veen wil schadevergoeding voor hechtenis

VEEN – Een man uit Veen die na de rellen tijdens oud en nieuw 2009 in Veen onterecht heeft vastgezeten, wil daarvoor een hogere schadevergoeding. Het gaat om enkele tienduizenden euro’s.

Na de ongeregeldheden in het dorp tijdens nieuwjaarsnacht, werd de man tien dagen in een cel gezet. Hij mocht geen enkel contact met de buitenwereld hebben.

Later werd de man door de rechtbank in Den Bosch vrijgesproken van betrokkenheid bij de rellen. De rechter concludeerde zelfs dat de man agenten had geholpen door de relschoppers tot bedaren te brengen.

Arrestanten die onterecht vast hebben gezeten, hebben recht op een standaard vergoeding voor iedere dag hechtenis. Advocaat Esther Vroegh: “Dat gaat om hele kleine bedragen, 75 euro per dag. Mijn cliënt is echter zelfstandig ondernemer. Zijn bedrijf heeft door zijn hechtenis en alle aandacht in de media veel schade geleden.”

De rechtbank doet over twee weken uitspraak in de zaak. “Maar in Nederland word je niet rijk van onschuldig vastzitten”, aldus Vroegh.

Bron: Brabants Dagblad