terug

Verdachten gijzeling langer vast

MIDDELBURG – In plaats van te hossen en te zingen zullen drie Middelburgers in de leeftijd van 21, 32 en 38 jaar de komende k(r)oningsfestiviteiten alleen maar via de tv in hun cel kunnen volgen. De rechtbank in Middelburg bepaalde gisteren dat ze vooralsnog in voorlopige hechtenis blijven.

Het trio wordt ervan verdacht een 23-jarige plaatsgenoot te hebben gegijzeld, bedreigd en mishandeld. De 32-jarige zou daarnaast het slachtoffer hebben gedwongen in lingerie te poseren om foto’s daarvan op het internet te plaatsen en de 32-jarige zou hem ook anaal hebben verkracht. Drie dagen lang, van 15 tot en met 17 januari van dit jaar zou de Middelburger in een woning aan de Westerscheldestraat zijn vastgehouden. De Middelburger wist te ontsnappen en meldde zich bij de politie.

Wat er allemaal gebeurd was en waarom werd gisteren niet duidelijk omdat het een zogeheten proforma-zitting betrof. De zaak wordt dan niet inhoudelijk behandeld, maar geeft de officier van justitie de gelegenheid om de stand van zaken toe te lichten en de verdediging de kans om nadere onderzoekswensen te formuleren. En die waren er genoeg. Zo wil advocate K. Lans nog dertien getuigen horen en moet er nog een en ander worden onderzocht. Zo zou het slachtoffer zijn opgesloten in een kast en daar was bloed aangetroffen. Of dat inderdaad het bloed van het slachtoffer is, moet nog worden onderzocht. Los daarvan zet de advocate de nodige vraagtekens bij de verklaringen van het slachtoffer. De handen van de man zouden zijn vastgebonden met tiewraps, die hij zelf zou hebben losgemaakt, iets wat volgens de raadsvrouwe schier onmogelijk is.

Wanneer de zaak inhoudelijk wordt behandeld is nog niet bekend.

Bron: PZC