terug

Janssen wil zeker honderd getuigen horen

Bron: Brabants Dagblad

door Chris van Mersbergen
DEN BOSCH In een poging de rechter in hoger beroep te overtuigen van zijn gelijk, willen de Bossche zakenman Albert Janssen en zijn advocate Esther Vroegh een flink legertje getuigen op laten draven. Daaronder bevinden zich heel wat bekende Bosschenaren.

Janssen staat terecht in een faillissementsfraudezaak en werd op 22 december veroordeeld tot dertig maanden cel, waarvan tien voorwaardelijk. Volgens de rechters heeft de Bossche zakenman schuldeisers, de fiscus voorop, voor zo’n 3,5 miljoen euro benadeeld.

De verdediging wil onder meer tientallen klanten horen die een maatpak kochten bij Janssens onderneming Ajelli. Volgens een faillissementsverslag dat in de bewijsvoering is opgenomen is in de administratie van Ajelli een lijst fictieve debiteuren aangetroffen. Met het horen van afnemers van Ajelli willen Janssen en zijn advocate aantonen dat de opgevoerde vorderingen niet vals waren.

Er staan veel bekende namen uit de Bossche zakenwereld op de lijst met gevraagde getuigen. Zij mogen komen vertellen dat zij écht een overeenkomst met Ajelli sloten en een pak geleverd kregen.

De verdediging wil meer mensen horen: onder meer oud-personeelsleden, mensen van de FIOD en accountants die betrokken waren bij het opmaken van aktes en de controle van de administratie.

Janssens advocate Vroegh vindt overigens nog steeds dat het openbaar ministerie niet-ontvankelijk moet worden verklaard, omdat een aantal telefoontaps bewust buiten het dossier zouden zijn gehouden. Mocht dat verweer ook in hoger beroep niet slagen, dan eist zij ook nu weer vrijspraak voor Janssen, omdat die ten onrechte zou zijn veroordeeld voor de hem tenlastegelegde feiten. Het is nog niet bekend wanneer het hoger beroep in de zaak-Janssen dient, en of de getuigen door de verdediging gehoord mogen worden.